imagine

just feel some passion

nedaudz Sigma`s vēstures

Līdz šim mirklim Sigma ir laidusi klajā četrus digitālos fotoaparātus, un tie būtu:

2002.gads – Sigma SD9
2004.gads – Sigma SD10
2006.gads – Sigma SD14
2007.gads – Sigma DP1

Ik pa divi gadi tiek atjaunota SD sērija, kurā nu jau ir 3 fotoaparāti. Katrs nākamais aparāts ir iepriekšējā turpinājums, respektīvi, katrs nākamais fotoaparāts tiek taisīts uz iepriekšējā modeļa bāzes, kam tiek izlabotas visas kļūdas un tiek nomainītas visas morāli novecojušās detaļas pret jaunām, kā, piemēru, varu minēt matricas maiņu. Sigma`i nav viena top klases kamera, kā Nikon`am D3 vai kā Canon`am Mark sērija, viena vidējā klase, kā Nikon`am D300 vai Canon`am 40D, un zemākās klases, kā tas ir Nikon`am D40, D60 vai Canonam Rebel sērija (300, 350, 400, 450). Šī stratēģija tad arī ir tā, kas mani saista SIGMA fotoaparātos, tiek uzturēts viens modelis kuram tad arī tiek pievērsta visa ražotāja uzmanība, nevis kā tas ir, piemēram, ar Canon`iem vai Nikon`am kur paši ražotāji diezin vai uzreiz spēs nosaukt visu izlaisto digitālo fotoaparātu modeļu skaitu.  

 

 

Aizkulisēs pāris ļaudis runā par to, ka 2008.gada 8. septembrī Vācijā notiekošajā vispasaules foto izstādē – Photokina show, ļaudīm tiks parādīts jaunais Sigma SD15 modelis, kurš tieši tā pat kā visi iepriekšējie modeļi būs aprīkots ar FOVEON ® X3TMTechnology matricu, kas radikāli atšķiras no Bayer matricām, par abu matricu atšķirībām var izlasīt, piemēram, šeit.Pasaulē kopā ir mazāk kā 10 foto ierīces kuras ir aprīkotas

FOVEON ® X3TM matricu, no kurām 4 ir Sigma`s. Interesanti, ka SD14 jaunāko brāli/māsu DP1, kas ir ziepjutrauka tipa fotoaparāts salīdzina ar Pro klases spogulenēm, piemēram, 5D. )

Seit salīdzina Sigma DP1 ar Canon 5D
Šeit salīdzina Sigma SD14 ar Canon 5D

Šeit salīdzina Sigma SD14 ar FujiFIlm S5 Pro. Un vis beidzot šeit var aplūkot pilnīgi visu SIGMA produkciju. Nospiežot uz konkrētā fotoaparāta vai objektīva var uzmest aci arī uz bildēm kuras ir iespējams ar konkrēto verķi noķert.

Written by sigmaist

April 20, 2008 at 12:46 am